Algemene huurvoorwaarden

HUURVOORWAARDEN:
1. De toepasselijkheid.
Deze huurvoorwaarden zijn van toepassing op alle transacties en overeenkomsten inzake huur en verhuur van roerende zaken alsmede iedere andere overeenkomst of aanbieding inzake alle diensten van de spelverhuur Berja, gevestigd te Elsloo fr, verder te noemen verhuurder.
2. Inhoud overeenkomst.
De verhuurder stelt de materialen ter beschikking voor recreatieve doeleinden aan de huurder gedurende de overeengekomen periode. Tenzij uitdrukkelijk anders overeengekomen dient de huurder het gehuurde zelf op te halen. Indien overeengekomen is dat de gehuurde materialen zullen worden afgeleverd, zullen de materialen enkel worden afgeladen en niet naar de plaats worden gebracht waar de gehuurde materialen gebruikt worden. De kosten van bezorging en ophalen zijn voor een straal van 15 km rond vestigingsadres € 15, – enkele reis . Buiten de 15 km grens zijn de kosten € 0,35 per extra kilometer berekend volgens google maps. Bij brengen en halen word de enkele reisafstand maal vier gedaan.
3. Deugdelijkheid en veiligheid.
A. De verhuurder staat in voor de deugdelijkheid en veiligheid van de ter beschikking gestelde materialen tenzij hij een beroep kan doen op overmacht.
B. De verhuurder draagt er zorg voor dat de verhuurde materialen in goede staat van onderhoud verkeert.
C. Het is de huurder niet toegestaan de materialen voor andere dan recreatieve doeleinden te gebruiken.
D. De verhuurder zorgt ervoor dat bij elk gehuurd materiaal een instructie wordt verstrekt ten behoeve van het gebruik van de gehuurde materialen.
4. Aansprakelijkheid.
A. De huurder is aansprakelijk voor alle schade welke gedurende de huurtijd aan het gehuurde materiaal mocht worden toegebracht al dan niet met schuld van de huurder en onverschillig of dat buiten overmacht geschiedt.
B. De huurder is aansprakelijk voor vermissing en diefstal van het gehuurde materiaal gedurende de huurtijd.
C. De huurder dient schades en vermissingen bij retourneren van het gehuurde materiaal direct te melden.
D. De huurder vrijwaart de verhuurder voor alle schade van derden waarvoor de verhuurder op grond van de wet aansprakelijk gesteld kan worden.
E. De huurder vrijwaart de verhuurder voor alle boetes en transacties die aan de verhuurder mochten worden opgelegd ter zake van gedurende de huurtijd gepleegde overtredingen.
F. De verhuurder is niet aansprakelijk voor schade die de huurder of een derde aan wie de huurder het gehuurde materiaal ter beschikking heeft gesteld lijdt ten gevolge van het niet goed functioneren van het gehuurde. Indien het aan de verhuurder te wijten is dat het gehuurde niet deugdelijk functioneert dan wel het gehuurde niet ter beschikking kan worden gesteld is de aansprakelijkheid beperkt tot maximaal de overeengekomen totale huurprijs. De verhuurder is evenmin aansprakelijk voor het niet of niet tijdig nakomen van de afspraken van de door de verhuurder ingeschakelde hulppersonen.
G. Indien de huurder door welke omstandigheden dan ook geen gebruik kan maken van het gehuurde tijdens de huurperiode dan is de verhuurder voor het daaruit voortvloeiende schaden en kosten niet aansprakelijk doch blijft de huurder gehouden om de volledige huursom te voldoen.
5. Reparaties.
Indien reparaties noodzakelijk zijn aan het gehuurde dan dient de huurder hierover vooraf overleg te plegen met de verhuurder. Het is nimmer toegestaan om zonder voorafgaand overleg met de verhuurder reparaties uit te voeren c.q. uit te laten voeren aan het gehuurde. Reparaties zullen voor rekening van de huurder geschieden.
6. Overmacht.
A. Van overmacht aan de zijde van verhuurder is sprake indien de verhuurder na het sluiten van de huurovereenkomst verhinderd wordt aan zijn verplichtingen, die voortvloeien uit deze overeenkomst of aan de voorbereiding daarvan, te voldoen ten gevolgen van oproer, molest, brandschade, waterschade, overstroming, werkstaking, bedrijfsbezetting, in- en uitvoerbelemmeringen, overheidsmaatregelen, defecten aan zaken, het niet nakomen van verplichtingen van derden bij welke verhuurder zaken of diensten moet betrekken en voorts alle overige oorzaken buiten schuld of de risicosfeer van verhuurder.
B. Indien door overmacht nakoming van de huurovereenkomst door de verhuurder verhinderd wordt heeft de huurder en de verhuurder het recht de huurovereenkomst als beëindigd te beschouwen.
C. Indien de overmacht intreedt terwijl de overeenkomst ten dele is uitgevoerd heeft de huurder het recht de overeenkomst te beëindigen doch is gehouden om de huurprijs naar ratio van de al verstreken huurperiode te voldoen.
7. Annulering.
De huurder kan de huurovereenkomst kosteloos annuleren tot 28 dagen voor de overeengekomen huurperiode. Indien annulering uiterlijk 7 dagen voor aanvang van de huurperiode geschiedt, dient de huurder 60 % van de huursom te betalen. Indien de annulering geschiedt uiterlijk 2 dagen voor aanvang van de huurperiode is 75 % van de huursom verschuldigd. Daarna is de volledige huursom verschuldigd.
8. Betaling.
A. De huursom inclusief de borg dient contant te worden voldaan bij het afhalen van het gehuurde. Betaling per factuur is, in overleg, mogelijk.
Facturen moeten binnen 14 dagen na factuur datum zijn betaald.
B. Indien de huurder niet of niet tijdig de overeengekomen huursom betaald is de verhuurder gerechtigd om rente te berekenen vanaf de huurdatum of factuurdatum. Bovenop deze rente is verhuurder gerechtigd kosten te verrekenen welke 10 % van de huursom bedragen.

9. Borg.
De huurder is borg verschuldigd aan de verhuurder. Deze borg moet bij ingang van de huurtijd contant worden voldaan en zal na afloop van de huurtijd contant worden geretourneerd minus de eventuele schade. De borg is vastgesteld op € 30, – bij een huurprijs onder de € 100, – . Bij een hogere huurprijs is de borg € 50,00

10. Toepasselijk recht.
De huurovereenkomst is onderworpen aan Nederlands recht.

11. Geschillen.
Alle eventueel uit deze huurovereenkomst voortvloeiende geschillen worden met uitzondering van iedere andere rechter in eerste instantie berecht door de bevoegde rechter in het arrondissement waar de verhuurder is gevestigd.

0
    0
    Mijn huurmand
    Je huurmand is leegKeer terug naar de verhuur